Supervisie

Ben je coach, adviseur, heb je coachende taken en wil je de kwaliteit van je begeleiding verhogen? Of werk je als organisatieadviseur, doe je ook aan coaching en wil je je aanpak toetsen en meer onderbouwen? Je kunt nu bij Mieke voor een aantrekkelijk tarief kennismaken met coaching supervisie: drie gesprekken voor de prijs van twee. Na deze drie gesprekken bepaal je of en hoe je verder wilt.

Supervisie is…

… een vorm van leren van werkervaringen gericht op jouw ontwikkeling in het coachen ten behoeve van degenen die je begeleidt. Supervisie wordt ervaren als een cadeau; een warm bad en een verfrissende, koude douche, oftewel het steunt en confronteert. Door middel van reflectie onderzoek je je overtuigingen, patronen, blinde vlekken en word je je bewust van de werking van maatschappelijke en andere contextuele invloeden. Doordat supervisie reflectie afwisselt met het ervaren in de praktijk breid je je gedragsrepertoire al doende uit. Je maakt een volledige leercurve door.

Een vorm van ‘slow learning’ rond wezenlijke vragen over de inzet van jezelf als instrument in je coachende gesprekken.

Waarom supervisie?

 Als je coachend werkt ben je dag in dag uit bezig met mensen, hun verhalen en emoties. Dat is naast vervullend ook belastend omdat deze relaties je diep kunnen raken door bijvoorbeeld projecties en overdracht. Dat kan verwarrend zijn en vraagt naast rust en herstel ook om verwerking, zodat je helder kan blijven denken en voelen in die contacten. Ook kunnen je eigen normen botsen met die van de coachee of met wat normaal wordt gevonden in zijn of haar omgeving. Eigenlijk zijn bij het coachen altijd ethische vragen aan de orde. Tenslotte verlang je ernaar zelf verdieping te vinden in en over het werk dat je doet. Soms is intervisie niet geregeld of krachtig genoeg om je tot de juiste vragen te laten komen. Dan is het de moeite waard supervisie te overwegen!

In supervisie ga je aan de slag met de vragen over hoe jij je zelf inzet als instrument in de relaties rond jouw werk. Het helpt je om je klussen beter te doen voor je klanten, brengt je nieuwe inzichten en leert je nieuwe wegen te vinden om je werk te doen. Dit betekent dat het vermogen tot leren in en door het werk wordt vergroot.  

Beroepsverenigingen voor coaches, zoals LVSC, NOBCO en NOLOC vereisen dat coaches periodiek aan intervisie of supervisie doen om hun kwaliteit te waarborgen. Wij onderhouden de nodige registraties en accreditaties.

Geïnteresseerd?

Neem contact op met Mieke om gezamenlijk de mogelijkheden te onderzoeken.

Maak een afspraak