Begeleiders

Je houdt van je vak en zoekt naar een goede afstemming tussen jezelf als instrument en je omgeving(en).

Begeleiders met ontwikkelvragen

Werken als in- of externe adviseur, projectleider of coach is prachtig én vaak helemaal niet zo gemakkelijk. Wanneer doe je het goed genoeg en wie bepaalt dat? Waar draag je eigenlijk aan bij met je begeleiding?

Je bent goed opgeleid en je hebt ervaring; de kunde heb je wel in huis. Wij denken dat het veel uitmaakt wat jij als persoon doet met je kundigheid in afstemming met je omgeving. Het is iedere keer weer puzzelen om tot de juiste aanpak en manier van communiceren te komen. Soms staat er een bepaald patroon je effectiviteit in de weg, bijvoorbeeld je onzekerheid in de omgang met hoger geplaatsten, moeite om hulp te vragen of de neiging tot overtuigen van je gelijk. Soms is de context uitermate ingewikkeld en voelt de klus als zwemmen in een ruwe, onoverzichtelijke zee. Wat is je houvast en waar te beginnen?

Wij begeleiden je bij je werk door de tijd te nemen om te kijken met een onderzoekende blik. Door afstand te nemen en samen, hardop te verkennen en theorieën en modellen toe te passen of oefeningen te doen. Je krijgt meer helderheid en nieuw handelingsperspectief. Je leert meer kanten van jezelf kennen en krijgt zicht op de krachtenvelden waarin je werkt. Je wordt preciezer over wat en hoe jij daaraan bijdraagt.

We hebben ons inhoudelijk verdiept in de thema’s vragenstellen en tijd als wezenlijke dimensies van coachende gesprekken. We bieden cursussen en inspiratiebijeenkomsten aan over begeleidingskundige thema’s in open inschrijving (zie agenda) en op maat.

Jouw ambitie is om jezelf verder te ontwikkelen. Zodat je nog meer waarde toevoegt als instrument bij het in beweging krijgen van mensen of het begeleiden van verandering.

Herken jij jezelf hierin? Dan komen we graag in contact.

Wij bieden inspiratiesessies, intervisie, supervisie, leerwerkplekken en zijn inzetbaar als schaduwadviseur om ervaringskennis te verbreden of te verdiepen.

Soorten vragen waar wij graag samen mee aan de slag gaan
  • Ik heb een nieuwe rol of functie als begeleider, hoe maak ik me deze rol snel eigen?
  • Ik heb een ingewikkelde advies-of begeleidingsopdracht waarbij het belangrijk is dat ik afstand kan blijven nemen. Willen jullie op de achtergrond meekijken en denken als schaduwadviseur?
  • Ik merk dat bepaalde klussen me relatief veel spanning opleveren. Hoe kan ik daar effectiever mee omgaan?
  • Ik heb binnen mijn eigen organisatie geen echte sparringspartners voor mijn werk en zoek een groep mensen met gelijksoortige opdrachten, waarmee ik intensief samen kan leren.
  • Ik zoek nieuwe inspiratie in de manier waarop ik groepen begeleid.
  • Ik wil naast mijn advieswerk meer individuele coaching gaan doen, ik denk dat ik dat wel kan, maar hoe zorg ik voor voldoende kwaliteit?
  • Ik wil naast mijn individuele coaching ook teams gaan begeleiden, hoe pak ik de contractering aan?

Aanbod

Supervisie

Leren over hoe jij je zelf inzet als instrument in de relaties rond jouw werk.

Leer meer

Schaduwadvies

Een extra paar ogen bij je complexe verander- of adviesopdracht.

Leer meer

Training en workshops

Jezelf ontwikkelen door nieuwe inhoud, deskundigheid en vaardigheid te verwerven. 

Leer meer

Leerwerktrajecten

Een stevige boost voor je ontwikkeling door nieuwe ervaring op te doen. 

Leer meer

Met ons samenwerken?

Ben je geïnteresseerd in samenwerken met ons om je verder te ontwikkelen als begeleider? We verkennen graag samen de mogelijkheden. Bel of mail om een afspraak te maken.

Contact