‘Moge u leven in interessante tijden’, zo luidt een Chinese vervloeking. En interessant is onze tijd zeker te noemen. Een tijd vol van sociale en maatschappelijke onvrede, onbehagen over de gevolgen van de opwarmende aarde, onrust over oorlogen. Een tijdperk van transitie op allerlei gebied. Terwijl oude vanzelfsprekendheden langzaam afkalven zoeken we naar houvast op weg naar een onbekende toekomst. Het is soms een hele kunst om in deze tijd verbinding met jezelf en met anderen te voelen en te houden. 

In een onzekere tijd is in gesprek zijn en blijven geen luxe, maar een noodzaak, zo geloven wij. Welke gesprekken hebben we in deze tijd met elkaar te voeren? Hoe voeren we die gesprekken, zodanig dat we tot meer diepgang en een echte uitwisseling komen? Wat is onze intentie en welke vragen nemen we als vertrekpunt? 

Op 20 september organiseert Bureau Begeleidingskunst een bijeenkomst om te onderzoeken hoe antwoorden op deze vragen er uit kunnen zien.

We nodigen je van harte uit om erbij aanwezig te zijn. 

Wat kun je verwachten?
Reken op een afwisselende en interactieve middag. Om je een korte indruk te geven: we trappen af met een plenaire introductie. We kijken naar de korte film die Mieke maakte over het thema roofbouw. In een workshopronde ga je in een kleine groep aan de slag: met een klimaatgesprek, een onderzoekende dialoog, een gesprek over rouw en hoop, een verbeelding van de toekomst. Als klap op de vuurpijl gaan we tenslotte in gesprek met cabaretier, filosoof en schrijver Tim Franssen naar aanleiding van zijn boek ‘Leven in het Calamiteitperk.’ 

Vanaf 12.45 ben je welkom om binnen te lopen in De Melkfabriek in Bunne, waar we vanaf 13.00 starten. We ronden af om 16.30 uur met een borrel en de gelegenheid om informeel na te praten.  

De kosten bedragen € 115,- ex 21% BTW.

We zien er naar uit je te ontmoeten op 20 september,

Meld je nu aan!

Stuur ons een e-mail met je naam, telefoonnummer en eventuele opmerkingen naar info@bureaubegeleidingskunst.nl.

Stuur een e-mail